Πραγματική πανδαισία ήταν η μουσική των Χαλκιάδων της Ηπείρου, οι οποίοι εμφανίστηκαν στον ετήσιο ΤΡΑΝΟ ΧΟΡΟ τουΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, που έγινε στις 4-2-2017, στο κοσμικό κέντρο ΦΑΝΤΑΣΙΑ, στην Ελασσόνα.

Τρεις γενιές Χαλκιάδων έπαιζαν, επί σκηνής, ώρες ολόκληρες, Ηπειρώτικα νουμπέτια, με όλα τα μουσικά χαρακτηριστικά της γνήσιας Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης. Ειδικότερα, σε όλη τη διάρκεια του γλεντιού, υπό τους ήχους τριών κλαρίνων και των άλλων οργάνων της εξαμελούς κομπανίας ακούστηκαν και χορεύτηκαν, ασταμάτητα, Ηπειρώτικοι σκοποί και τραγούδια του γάμου και της ξενητιάς, οργανικά μοιρολόγια, γυρίσματα, μουσικά μελίσματα και πολλά ομαδικά πολυφωνικά τραγούδια.

Με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την έγκριση επιμέρους μελετών για την υλοποίηση της πράξης «Υποδομές για τη βέλτιστη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων Ελασσόνας» και την υποβολή τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Στο ίδιο πρόγραμμα ή και σε άλλα παρεμφερή τρέχοντα προγράμματα θα μπορούσαν να ενταχθούν και τα πιο κάτω έργα:

Διαβαστε το περιοδικο μας

Free Joomla! template by L.THEME